واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی
اصفهان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک توصیه هایی ارائه کرد
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک توصیه هایی ارائه کرد.
به گزارش آریا به نقل از وب دا،متن این توصیه هایی که برای خوردنی ها و نخوردنی های سحری،افطار و شام است اعلام شده به شرح زیر است:
افطار
رطب یا خرما + آب:افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود.اما اگر خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید،مثل عسل به صورت شربت یا انگور و کشمش یا میوه های شیرین دیگر.
۱- آبی که هنگام افطار می نوشید بهتر است نه زیاد گرم باشد و نه زیاد سرد باشد(معتدل)
2- سعی شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نیم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.
3- در افطار لبنیات مثل(دوغ و ماست)مصرف نشود زیرا بسیار سرد است و برای مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.
شام
1- حریره بادام با آرد برنج قهوه ای،که با عسل یا شیره ی انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد.
2- نان + پنیر +سبزی + مغز گردو + چند عدد خرما یا مقداری انگور رسیده.
3- اکتفا به یک نوع غذای ساده که بخار پز یا آب پز شده باشد.مانند: انواع
پلوها و خورش ها.
4- میتوان از غذاهای گوشتی یا غذاهای دریایی نیز در وعده شام استفاده کرد اما به مقدار کم (حداکثر ۲بار در هفته)
5- میتوان از آش جو با کشک مرغوب استفاده کرد.میتوان از انواع سوپها نیز استفاده کرد.برنج به مقدار کم - خوراک عدسی - گوشت و سبزی.
سحر
1- بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود.مثلا:سالاد فصل + ۲ قاشق غذا خوری جوانه گندم+لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید.سپس می توان مقدار کمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو و خورشت گیاهی استفاده کرد.به جای گوشت درسحری می توان از قارچ استفاده کرد.
2- مقداری میوه و مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود بعد ۲ لیوان آب خنک نیز میل شود.میتوان در سحری چند دانه خرما یا انجیر یا میوه های دیگر نیز تناول کرد.
3- غذاهای حاوی حبوبات،خرما،پنیر،نان گندم سبوسدار،شیر،ماست محلی،میوه و سبزیجات، نیز میتوان مصرف کرد.
توصیه های کلی در مورد شام و سحری
1-در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذایی باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.
2-سعی شود حتما سحری میل شود،زیرا به فرموده پیامبر(ص)درآن برکت است و نیاز تغذیه ای بـدن را درطول روز تأمین میکند و ازکاهش قند خون و از بی حوصلگی و خستگی و کاهش یادگیری جلوگیـری می کند.
3-در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود،سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.
4-مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم میکند و تشنگی در طول روز را کاهش میدهد.
۵-در شام و سحر سعی شود از آرد سبوسدار استفاده شود.(نانی که با آرد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگک)
۶-در سحری از مصرف غذاهایی مثل:کوکو سبزی،کوکو سیب زمینی،کتلت،گوشت سرخ کرده، جوجه کباب،ماهی کباب، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود،زیـرا این غذاها موجب تشنگی می شوند.
7-از مصرف غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطاری خودداری شود.
۸-مصرف غذاهای ساندویچی و سس مایـونز نیز ضرر دارد و مناسب نیست.
۹-جهت احساس تشنگی کمتر میتوان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.
۱۰-در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.
11-بعد از مصرف سحری بلا فاصله نخوابید.
12-درهنگام سحری ازنوشیدن چـای خودداری شود زیـرا مدر بـوده بـوده و دفع آب بدن را زیاد میکند و موجب تشنگی میشود.
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 825
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0